Stråtag

Når et nyt stråtag skal lægges, findes der flere tækkemetoder til at fastgøre stråtaget.
Vi benytter os af kæppetækning. Hvor der i gamle dage benyttedes hasselkæppe, bruger vi nu galvaniseret stangstål, som fastholder tækkerørene med rustfri tråd. Vi benytter tagrør af god kvalitet og hjemtager selv tagrørene fra de producenter vi ved har gode tagrør. Med et nyt stråtag fra Furesø Tækkeentreprise, sikrer du et stråtag i bedste kvalitet. Vi skræddersyer vores tækkearbejde, så det passer dit ønske. Med over 30 års erfaring inden for tækkearbejde står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende stråtag

Hvad koster et stråtag?

– Et stråtag er ikke dyrere end et almindeligt tegltag.

Hvor lang tid holder et nyt stråtag?

– Et stråtags levetid afhænger af mange ting, om det ligger meget i skygge fra træer og buske, hvor tykt et slidlag der var da det blev tækket, hvor meget hældning der er på husets tag ect.

Hvor tykt er et stråtag?

– Tykkelsen på et stråtag kan være fra 25 – 35 cm, det er ikke så afgørende. Det det betyder noget er slidlaget, altså det lag af strå der ligger over bindingerne på tagrørene. Tækkevejledningen anbefaler min. 10 cm.

Kan man lægge et nyt stråtag oven på det eksisterende stråtag?

– Det kan man godt , men der vil ikke være meget at spare og resultatet vil ikke blive så kønt.

Hvad skal hældningen på et stråtag være?

– Man siger generelt at så meget hældning som muligt. Mindre end 40 grader er ikke tilrådelig, dog kan man ikke undgå mindre hældninger på kviste.

Kan man imprægnerer et stråtag mod brand?

– Ja man kan sprøjte Burn-Blok på hvert 5 år, så vil det ikke kunne brænde.

Er et stråtag isolerende?

– En tommelfingerregel siger at 30 cm vil svare til næsten det samme som 100 mm rockwool.

Kan man efterisolerer et stråtag?

– Ja, men kun fra den indvendige side af taget og man skal være opmærksom på at der skal være ventilation mellem isolering og tagrør.

Hvad er afstands kravene for et stråtag?

– Som hovedregel skal man altid spørge den pågældende kommune hvor stråtaget skal opføres. De nye regler åbner op for at i visse kommuner kan afstanden være ned til 5 m. fra skel.

Få et uforpligtende tilbud på tækkearbejde & stråtag

Tag kontakt hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud. Du kan ringe på telefon 40 15 59 08 eller sende os en besked via vores kontaktformular.